Zeefdrukken
Zeefdrukken

Zeefdrukken

Wist u dat wij een eigen zeefdrukkerij in huis hebben? Jazeker! Onze collega Rob is al jaren onze vaste kracht op de zeefdrukkerij en is dankzij zijn jarenlange ervaring een échte specialist in zeefdrukken!

Wat is zeefdruk?
Zeefdrukken is een sjablonendrukproces waarbij de inkt door een zeef wordt geperst middels een rakel. Met behulp van een ontwerpsjabloon wordt het raam met een UV-lichtbron belicht, waardoor het gewenste (te drukken) beeld in het zeefraam ontstaat. Het zeefraam wordt vervolgens vastgezet in de machine, waarna het gekozen materiaal onder de machine wordt geplaatst. Dit kan bijvoorbeeld een paneel of stickermateriaal zijn. De inkt wordt vervolgens op het zeefraam gegoten en met een rakel, dóór de zeef, op het materiaal gedrukt.

Per kleur in het beeld wordt een apart sjabloon gemaakt, waarna het gehele traject weer opnieuw wordt doorlopen. Het drukken met 1, 2 of 3 kleuren is het meest gangbaar, maar ook drukken met meer kleuren is mogelijk. Naarmate de oplage hoger wordt zal zeefdruk per stuk voordeliger worden.

De voordelen van zeefdruk:

 • Hoogwaardige druktechniek;
 • Een professionele uitstraling;
 • Zéér goede kleurechtheid;
 • Duurzame print;
 • Inzetbaar op een breed scala aan producten en materialen.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van zeefdrukken voor uw project? Neem dan contact op met onze specialist Rik zodat hij u kan adviseren over de beste oplossing.

Wilt u meer informatie over dit specialisme?
Advies nodig?

Wij zijn leverancier van:

 • Kennflex Logo
 • FlexxMax Logo
 • Schildfix Logo
Hoe kunnen we u bereiken?  Verver-Best
  Ekkersrijt 2010, 5692 BA Son
  T: +31 (0)499 – 39 89 25
  E: info@ververbest.nl
  Mail ons
  AMS1 Techniek Bam BKRS Crane Systems Croonwolter & Dros DAF Gemco Heijmans Heras Johnson Controls Kusters Engineering KWB Kunststofwerktuigbouw NedZink NTS Optimum Sorting Rendac Smink Solarcentury Stirling Cryogenics Tata Steel Tomra Sorting Unica Van Dorp Van Galen Van Happen Van Tilburg Energie Design VDL