ISO 20560 Leidingmarkering

Bij Verver-Best heeft u een ruime keuze aan leidingcodering en stromingspijlstickers die gebruikt kunnen worden voor de identificatie van leidingen en buizen. Of het nu gaat om een CV-installatie of een transportleiding: leidingen dienen conform de juiste norm geïdentificeerd te worden. Op deze manier creëert u een veilige omgeving voor betrokkenen en maakt u het uw medewerkers of uzelf gemakkelijker tijdens onderhoudswerkzaamheden. Een veelgebruikte norm is de NEN 3050, waar onze leidingmerkers altijd aan voldoen. Daarnaast is er een nieuwe norm geïntroduceerd, namelijk de ISO 20560. Ook hiervoor bieden wij mogelijkheden.

Wat is ISO 20560?

ISO 20560 is een internationale norm die de veiligheidsinformatie beschrijft voor bovengrondse leidingsystemen en tanks, met betrekking tot de inhoud en de bijbehorende gevaren om incidenten en calamiteiten te voorkomen.

De ISO 20560 bevat richtlijnen voor herkenbare visuele kenmerken, de vormgeving en de wijze van toepassing van leidingmerkers. Wat is er dan anders?

 • De kleuren zijn internationaal bepaald;
 • Er kan aanvullende informatie getoond worden, zoals druk, temperatuur of snelheid;
 • De basis identificatiekleur wordt bij een gevaarlijke stof aangevuld met een gele kleurband;
 • Aanvullende ISO 7010 waarschuwingssymbolen;
 • Aanvullende GHS of CLP waarschuwingspictogrammen.

Let op: combineer nooit beide normeringen in één project of in één organisatie om miscommunicatie te voorkomen. Beide normen volstaan en zijn enkel een hulpmiddel waarmee voldaan wordt aan de EU-richtlijn.

Heeft u aanvullende vragen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden van de ISO 20560 leidingmarkering voor uw project? Vraag dan advies aan onze experts! Wij helpen u graag.

Bestel nu uw ISO 20560 leidingmerkers in onze webshop

De nieuwe leidingmerkers zijn vanaf nu ook te bestellen in onze Verver-Best webshop! Download het bestelformulier en plaats eenvoudig uw bestelling.

Wilt u meer informatie over dit product?
Advies nodig?

Wij zijn leverancier van:

Hoe kunnen we u bereiken?  Verver-Best
  Ekkersrijt 2010, 5692 BA Son
  T: +31 (0)499 – 39 89 25
  E: info@ververbest.nl
  Mail ons
  AMS1 Techniek Bam BKRS Crane Systems Croonwolter & Dros DAF Gemco Heijmans Heras Johnson Controls Kusters Engineering KWB Kunststofwerktuigbouw NedZink NTS Optimum Sorting Rendac Smink Solarcentury Stirling Cryogenics Tata Steel Tomra Sorting Unica Van Dorp Van Galen Van Happen Van Tilburg Energie Design VDL